Target-Venture | רשות החדשנות: מענקים, גיוס הון וסיוע בקבלת מימון
top of page

גיוס הון - רשות החדשנות

בית השקעות לטכנולוגיה ישראלית המתמחה בגיוס הון מרשות החדשנות ומבטיח סיכוי גבוה לקבלת המענק. עד כה גייסנו למעלה מ- 50 מיליון ₪  ולמעלה מ 75% הצלחה !

רשות החדשנות (לשעבר המדען הראשי) מקדמת את החדשנות בתעשייה הישראלית, תוך שימת דגש על תעשיית ההייטק ותעשיית היצור. תפקידיה של רשות החדשנות הם ליזום פעילות מחקר ופיתוח במימון ממשלת ישראל ולהעניק תקציבים ליזמים ותעשיינים.

מהי רשות החדשנות?

מהי המטרה של רשות החדשנות?

יעוד הרשות לחדשנות הוא הבטחת שגשוג כלכלי באמצעות חדשנות טכנולוגית. ישראל מכונה בחיבה בעולם בכינוי- The Startup Nation ואכן החדשנות הישראלית, פורצת גבולות ומשמשת מנוע צמיחה למשק הישראלי.
 

כיצד רשות החדשנות מסייעת לחברות חדשות?

רשות החדשנות מקצה מימון לחברות הזנק - Startup וכן לחברות ותיקות, שיש ברשותם קניין רוחני חדשני - מוצר, תוכנה, רעיון, פרויקט ובלבד שיהיה חדשני. אפיק גיוס זה הוא אחד מהאפיקים העומדים לרשות היזם והנהלת החברה. אפיק זה, יציב ופתוח לכולם, אבל נדרש להציג את הפעילות החברה באופן מדוייק והכי חשוב להוכיח שאכן מדובר בפרויקט חדשני ובר ביצוע.

וזה, כבר החלק שלנו.

אנחנו ב- TARGET ,נלמד את נושא החדשנות בחברה שלכם ולאחר עבודה משותפת נגיש בקשה למענק באחד מהמסלולים המתאימים לאופי החברה. 

Anchor 1
Image by Austin Distel

רשות החדשנות פותחת בפני יזמים וחברות מספר מסלולים אופציונאליים לקבלת מענקים.
חשוב להבין בדיוק מה ההבדלים בין המסלולים השונים לקבלת מענקים כדי להתאים במדוייק את אופי החברה ופעילותה לקבלת המענק. ככל שההתאמה גבוהה יותר כך סיכויי קבלת המענק גבוהים יותר.

1. תנופה
 

מסלול ליזמים שיש להם רעיון ללא אב טיפוס ובשלב זה של הפרויקט לא בשלים לעזוב את מקום העבודה אבל מחפשים מימון שיאפשר להם לפתח את המוצר ולבנות תוכנית עסקית. בתוכנית תנופה, רשות החדשנות מאפשרת מענק של עד 200,000 ש"ח עם השתתפות של 20% מהונו העצמי של היזם.
 


2. מסלול קרן המו"פ

מסלול המיועד  לחברות שכבר התאגדו ויש להם מוצר לפחות בשלב הוכחת התיכנות - POC.
חשוב לציין:

א. רשות החדשנות תומכת בתקציב מחקר ופיתוח ובהם סעיפי תקציב כמו:

שכר לעובדי מו"פ והמנכ"ל, תשלום לקבלני משנה, תשלום עבור הוצאות קניין רוחני, רישיונות תוכנה, חומרים הנדרשים למו"פ, הוצאות שיווק והתאמת שוק ובחלק המן המקרים רכש ציוד.

ב. הרשות דורשת שבבסיס תוכנית הפיתוח יהיה מרכיב של חדשנות טכנולוגית. לא מספיקה רק חדשנות פונקציונלית. ההגדרה הבסיסית ביותר לחדשנות טכנולוגית היא -  טכנולוגיה שלא פותחה עד כה והחברה היא זו שמפתחת את הטכנולוגיה. כמובן בעולם מתקדם כמו שלנו חובת ההוכחה לחדשנות טכנולוגית היא על החברה ופה נשמח לעזור ולהגדיר את החדשנות ותוכנית המו"פ בחברה, בדיוק כמו שרשות החדשנות מצפה.

 

ג. הרשות מממנת רק 50% מתקציב הפיתוח. החברה נדרשת להשקיע 50% מתקציב הפיתוח המבוקש ולכן לשאלה מה גובה התקציב, נענה בהתאם ליכולת מימון עצמי של החברה, אבל הכי חשוב זה להגדיר את תוכנית הפיתוח באופן שבו רשות החדשנות מצפה.

 

ד. התקציב הינו לשנה (12 חודשים) , כאשר אפשר לבקש בקשה למימון בשנים שלאחר מכן.

 

רגע, ומה רשות החדשנות מרוויחה?
במידה והמחקר מבשיל למוצר למכירות, הרשות מבקשת סכום צנוע של 3% שנתי מהיקף מכירות המוצר ובמידה ויש  - Exist אז קודם כל מזל טוב!
מעבר לזה, במקרה של - Exist , רשות החדשנות גובה עד פי 6 מגובה המענק, אבל זה תמיד עדיף ממשקיע שמדלל את היזם בשלבים המוקדמים של החברה בעשרות אחוזים לעומת רשות החדשנות שלא גובה – Equity  מהיזמים.

3. חדשנות טכנולוגית, המוכוונת לאתגרי המגזר הציבורי

המסלול לעידוד חדשנות טכנולוגית, מוכוון לאתגרי המגזר הציבורי, הושק במטרה לתת הזדמנות לחברות לפתח מוצרים ותהליכים שייתנו מענה לאתגרי המגזר הציבורי וצרכיו באמצעות טכנולוגיות חדשניות.

תוצרי המסלול יאפשרו שיפור איכות השירות שנותנים משרדי ממשלה או גופים ציבוריים, לרבות הנגשה טובה יותר של שירותים לציבור, הקטנת הביורוקרטיה הממשלתית, הגנה על מידע ציבורי והנגשת מידע לציבור.

היתרון הגדול של המסלול הוא בכך, שהדגש הוא בחדשנות שתשרת את אתגרי המגזר הציבורי ולאו דווקא בחדשנות הטכנולוגית שבסיס המחקר.
 

מהם היתרונות בקבלת מענק מהרשות לחדשנות?

  • תמיכה פיננסית בפיתוח – יתרון גדול לחברות בתחילת הדרך הזקוקות להשקעה בפיתוח המוצרים שלהן.

  • חיזוק מוניטין ותו איכות –  חברה המקבלת את תמיכת רשות החדשנות מקבלת למעשה תו איכות של רשות החדשנות לאחר בדיקה מעמיקה. תו איכות זה מסייע למוניטין החברה ולגיוס משקיעים.

  • תמיכה הרשות בפיתוח עסקי ושיווק – חשוב לשלב היציאה לשיווק ומכירות.

  • מודל מימון אטרקטיבי – המענק אינו הלוואה, חברות הזוכות במענק מתחייבות להחזיר אותו על ידי תשלום תמלוגים ממכירות, אך ורק אם המיזם הצליח להגיע לשלב המסחור בהתאם להוראות תמלוגים.

  • הון לא מדלל -  הרשות לא גובה – Equity, עבור המענק וכך במקום דילול 'למוות' עד לשלב המכירות, היזמים נהנים מנתח נאה באחזקות החברה.

מה ההבדלים בין מסלולי המענקים?
 

מה חשוב לדעת על רשות החדשנות?

  • המענק מרשות החדשנות הנו לשנה אחת בלבד, לאחר שנה ניתן להגיש בקשה למענק נוסף.

  • הרשות דורשת מימון משלים מהחברה עצמה. כלומר, אם גובה המענק יהיה לדוגמא מיליון ש"ח הרשות תדרוש מהחברה להעמיד סכום זהה כהשקעה בחברה.

  • החלטת ועדת המחקר של רשות החדשנות נשלחת תוך 10 ימי עסקים מהרגע בו מתקבלת ההחלטה בועדה.

  • תחילת מימוש המענק מתבצע תוך שבועיים כאשר הרשות תפנה לאיש הקשר הרלוונטי בחברה.

מה מתאים לי ?

shutterstock_789106795.jpg

5 טיפים שיגדילו פי 5, את הסיכוי שלכם לגייס הון מרשות החדשנות

לאחר שנים רבות ועשרות חברות אשר ליווינו בדרך לקבל מענק מרשות החדשנות, ריכזו עבורכם 5 טיפים להבנה טובה יותר של תנאי הקבלה של המענק ואיך לשפר את סיכויי החברה שלכם לקבל אותו. ממליצים לקרוא בעיון כדי להבין בדיוק האם החברה שלכם זכאית למענק ועל מה חשוב לשים דגש. כמובן שלכל שאלה או תהייה אנחנו עומדים לרשותכם ונשמח לענות על שאלות ללא עלות.  


א. חדשנות טכנולוגית
לא משנה מי אתם ומה הניסיון שלכם בתחום ההייטק, רשות החדשנות לא מתפשרת בנושא החדשנות הטכנולוגית. אם אין לכם חדשנות טכנולוגית רשות החדשנות פשוט תסרב לאשר לכם מענק ולכן חשוב להציג חדשנות טכנולוגית בתוכנית הפיתוח עד כמה שניתן. 
מהי ההגדרה לחדשנות טכנולוגית? בהגדרה הבסיסית ביותר, חדשנות טכנולוגית היא חדשנות שלא הייתה קודם בעולם, רק שאין חדש תחת השמש ולכן הדיון הזה הופך להיות פילוסופי, כאשר היכולת להציג חדשנות טכנולוגית  בבסיס תוכנית המו"פ, תלויה בעיקר ביכולת שלכם להציג את תוכנית הפיתוח באופן הנכון. 
לעיתים לא הטכנולוגיה חשובה, אלא אופן ההצגה ולכן בעבודה עם לקוחותינו אנו שמים דגש רב על נושא החדשנות הטכנולוגית וכמובן נשמח לסייע לכם בכל שאלה.

 

ב. הוכחת היתכנות
ישנם שלבים בפיתוח המוצר ורשות החדשנות מוכנה להשקיע גם בשלבים המוקדמים של תוכנית הפיתוח ועדיין, החברה נדרשת להציג לכל הפחות הוכחת היתכנות, ללא הוכחת היתכנות סיכויי החברה לגייס את הכסף פוחתים באופן משמעותי.
לעיתים חברות ומיזמים עושות שינוי מה שנקרא בשפה המקצועית  - PIVOT, שינוי זה הוא חלק מתהליך הפיתוח של המוצר והוא מקובל לחלוטין על רשות החדשנות ולכן אם לקחתם חלק בפרויקט פיתוח, סגרתם את הפרויקט וכעת אתם מתחילים מנקודה אחרת, בהחלט יתכן שכבר יש למוצר  הוכחת היתכנות מה שמאפשר לכם לגייס הון מרשות החדשנות.

ג. החברה והצוות
רשות החדשנות מעוניינת לפגוש חברה עם צוות עובדים. מבנה ארגוני ובו עובד אחד ומספר קבלני משנה או מספר עובדים במשרה חלקית שלא משולם להם שכר, מפחית באופן משמעותי את הסיכוי לזכות במענק. 
גם אם זה המצב, במהלך המפגש עם הבוחנים חשוב להציג צוות ובו לכל הפחות - מנכ"ל, מנהל מחקר ועובד מחקר ולהדגיש כי יש בכוונת העובדים לעבוד במשרה מלאה בחברה עם תום סבב הגיוס.

ד. מימון  משלים
קבלתם תשובה חיובית מרשות החדשנות, מזל טוב!
כעת נדרש להציג  מימון משלים בהיקף של לפחות חצי מסך התקציב הנדרש ולכן חשוב מאוד כבר בשלב כתיבת הבקשה, להציג את יכולות המימון של החברה שכן מרגע התשובה החיובית, החברה נדרשת תוך חודשיים להציג את המימון המשלים.
חשוב לציין  - מימון משלים, לא חייב להיות דווקא גיוס הון ממשקיע, אלא יכול לבוא מהכנסות החברה, הלוואת בעלים, אשראי או כהלוואה בנקאית וחוץ בנקאית.

ה. משימות המו"פ
את תוכנית המו"פ רשות החדשנות מבקשת לפרט בצורה של משימות. את המשימות נדרש לפרט לפרטי פרטים, לפי תתי פרקים מוגדרים מראש ובהם - 
[1] פירוט תכולת המו"פ במשימה ותוצריה.
[2] פירוט קבלני המשנה המשתתפים בביצועה המשימה, תפקידם ותוצריהם.
[3] פירוט שלב המו"פ של המשימה בתיק הנוכחי.
[4] האתגר והחדשנות שבמשימה .
[5] היתרון התחרותי שהמשימה מקנה .
[6] רכיבי התקציב הנדרשים לביצוע המשימה.

 

גם אם נראה לכם שכבר כתבתם כבר הכל בפרקים הקודמים, נשכו שפתיים ופרטו ככל שניתן את תוכנית המו"פ לפי משימות, שכן מהר מאוד לאחר דברי הנימוסין בוחני רשות החדשנות ירצו לבחון את המשימות המרכיבות את תוכנית המו"פ אל מול התקציב המבוקש.
 

לשיחת ייעוץ ללא התחייבות צרו איתנו קשר:

תודה! קיבלנו את פנייתך ונחזור אליך בהקדם

bottom of page